кадър: Фейсбук/ДневникРедактор: 57,1 млн. лева ще струва подготовката и провеждането на

...
кадър: Фейсбук/ДневникРедактор: 57,1 млн. лева ще струва подготовката и провеждането на
Коментари Харесай

Правителството одобри сумата от 57,1 млн. лева за новите парламентарни избори

кадър: Фейсбук/ " Дневник "

Редактор: 

57,1 млн. лв. ще коства подготовката и провеждането на новите парламентарни избори. Разходите са признати на днешното съвещание на  Министерски съвет. Те плануват и  пълно поръчителство на 500 спомагателни  секции в чужбина, заяви служебният министър на финансите Асен Василев.

Одобрени са и спомагателни средства в размер на 11.1 млн. лева при положение, че епидемиолигичната конюнктура продължи по време на изборите. След като стане ясно какъв брой машини ще са нужни за идващия парламентарен избор,  финансовото министерство ще поеме обезпечението. След като просветното ведомство подаде информация какво видеонаблюдение има и ЦИК реши дали въобще видеонаблюдение ще има, Министерството на финансите ще подсигури нужните средства.

Здравният министър доктор Стойчо Кацаров от своя страна заяви, че поръчките за защитни маски и дезинфектанти за секционните комисии ще се вършат от регионалните шефове по места. Той добави, че по този начин могат да се избегнат проблеми като при предните избори, при които защитните средства на някои места са получени след деня на вота.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР